Sofia Kenin posljednja polufinalistica Roland Garrosa

Savladala sunarodnjakinju Collins

Sofia Kenin posljednja polufinalistica Roland Garrosa

Američka tenisačica Sofia Kenin posljednja je polufinalistica ženskog dijela turnira na Roland Garrosu.

Kenin je danas savladala sunarodnjakinju Danielle Collins s 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:  )

Kenin koja je bila favorit i prije meča ipak je imala pritisak prije ovog 1/4 finala jer u tri dosadašnja susreta nije uspjela savladati svoju današnju protivnicu. U prvom setu koji su obilježili mnogi winneri ali i neforsirane pogreške za Sofiu je bio dovoljan jedan break te je set riješila u svoju korist sa 6:4.

I u drugom je Kenin prva došla do breaka, no Collins tada diže igru na višu razinu i osim što je vratila jedan izgubljeni servis, još je jednom braknula svoju protivnicu i uzvratila istom mjerom. 

Zato je treći set bio jednosmjerna ulica. Kenin je pomela Collins u trećem setu ne prepustivši joj nijedan gem te sa suverenih 6:0 projurila u polufinale gdje je čeka Petra Kvitova. U drugom polufinalu igrat će Iga Swiatek i Nadia Podoroska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti