Šok na Otoku: Federer ispao sa Wimbledona!
Prošlogodišnji šampion napustio turnir već u četvrtfinalu iako je imao meč loptu.

Kevin Anderson slavio u maratonskom meču

Šok na Otoku: Federer ispao sa Wimbledona!

Desio se i taj dan - Roger Federer je izgubio na Wimbledonu. Bolji od njega bio je Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je slavio u maratonskom meču sa 3:2 u setovima.

Na početku susreta sve je izgledalo kao što se i očekivalo. Roger nije briljirao, ali je bez ikakvih problema slavio u prvom setu sa 6:2. U drugom periodu Anderson je bio dosta bolji, ali ponovo je Roger u presudnim trenucima pokazao kvalitet više i slavio poslije taj brejka sa 7:5.

Ipak, od tog trenutka sve se okreće naopačke po Federera. Švicarac je izgubio svoj servis u jedanaestom gemu trećeg seta i Anderson je uspješno odservirao za set te smanjio na 2:1.

Federeru kao da je zadrhtala ruka od tada, pa je i naredni set izgubio i to sa 6:4. Posljednji set je donio nevjerovatnu borbu i čak 24 gema, a na kraju se bolje snašao Anderson koji je slavio sa 13:11 i prošao u polufinale.

Treba dodati i to da jke Federer u finišu trećeg seta imao meč loptu kojom je mogao čak i nastaviti niz mečeva na Wimbledonu na kojima nije izgubio set, ali na kraju je sudbina htjela da izgubi čak i meč.

Anderson će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Miloš Raonić-John Isner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi