Šokirao i sebe i druge i zakazao meč sa Džumhurom

Celikbilek izbacio Gulbisa

Šokirao i sebe i druge i zakazao meč sa Džumhurom

E. Škorić

Turski teniser Altug Celikbilek iznenadio je teniski svijet pobijedivši danas u prvom kolu ATP turnira u Antaliji Ernestsa Gulbisa.

Celikbilek je prava teniska nepoznanica, dok ste skoro svi čuli za iskusnog Gulbisa, ali Latvijac je danas priredio veliko razočarenje, a njegov rival pravu senzaciju.

Turčin je slavio poslije sat vremena i 54 minute igre protiv Latvijca i kao neko ko je došao s pozivnicom osigurao novi veliki okršaj.

U drugom kolu će 443. igrač svijeta igrati protiv Damira Džumhura, koji brani titulu u Antaliji i koji će svakako biti veliki favorit, ali mora ozbiljno da shvati ovog momka koji ima 22 godine.

Ukoliko prođe Celikbileka, Džumhur bi u četvrtfinalu imao prvu veću prepreku u vidu Thompsona (treći nositelj) ili Klahna.

Top Komentari

Jadnimi
Brani Damir, mora ići do kraja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije