Sretnik koji je umjesto Novaka upao na turnir: Našao sam se u prilično čudnoj situaciji

Caruso je lucky loser

Sretnik koji je umjesto Novaka upao na turnir: Našao sam se u prilično čudnoj situaciji

Edmir Škorić

Italijanski teniser Salvatore Caruso imao je tu sreću da kao lucky loser upadne u glavni žrijeb Australian Opena.

Italijanski teniser zamijenit će na turniru Novaka Đokovića, koji je odlukom australskih vlasti deportovan iz Australije, što je ujedno otvorilo mjesto Carusu, koji je svjestan na koji način je dobio priliku da igra na prvom Grand Slamu sezone.

"Nisam mnogo pratio sve što se dešavalo oko Novaka, ali veoma mi je žao što na kraju ne može da igra. Ali, to je meni donijelo sreću i našao sam se u glavnom žrijebu“, rekao je Caruso, pa dodao:

"Našao sam se u prilično čudnoj situaciji. Mislim da sam možda i najpoznatiji luckly loser u historiji tenisa. Kao i svi igrači, želim da imam dobar turnir i daću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat".

On je dobio Novakovog rivala u prvom kolu, još jednog Srbina Miomira Kecmanovića, koji se povodom svih dešavanja oglasio na Instagramu.

''Gorka pilula je popijena, a da turnir nije ni počeo! Ne mogu ni da zamislim kako se Novak osjeća, kroz šta je prošao posljednjih deset dana. Jako sam se radovao da ću imati čast da na centralnom terenu Rod Lejver arene otvorim ovogodišnji turnir sa prvim igračem svijeta. Nažalost, ono o čemu sam razmišljao posljednjih sedam dana od trenutka kada je žrijeb napravljen sada nema nikakvog smisla", rekao je Kecmanović, dodavši:

Naša mala srpska ekipa ovde u Melburnu ogorčena je i razočarana i mislim da se sada treba dodatno potruditi, i svojim igrama na neki način osvetiti našeg najboljeg predstavnika koji je onemogućen da bude ovde. Ja vjerujem da ćeš osvojiti još grend slemova i da te ovo neće spriječiti u stvaranju historijskog uspjeha. Svi smo uz tebe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi