Šta je ovo bilo? Hrvatska teniserka napravila 28 dvostrukih servis grešaka u meču!
Mrdeža je očajno servirala

Prvi set je lagano dobila, ali šta se desilo nakon toga?

Šta je ovo bilo? Hrvatska teniserka napravila 28 dvostrukih servis grešaka u meču!

S. Pašalić
Teme:

Kvalifikacije za US Open su krenule jučer kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Upravo u meču između dvije teniserke je viđena dosta neobična sitacija. Holandska teniserka Lemoine Quirine je igrala protiv Hrvatice Tereze Mrdeže i slavila sa 1:6, 7:5, 7:6.

Mrdeža, koja je 186. igračica svijeta je dobro krenula i osvojila prvi set protiv 256. igračice na WTA listi, ali je nakon toga uslijedila prava katastrofa.

Ona je naime kraj meča dočekala sa čak 28 dvostrukih servis grešaka pa je jasno zašto nikako nije mogla stići do pobjede.

Jasno je svima da teniserkama servis nije tolika prednost kao u muškoj konkurenciji, ali ovo je malo ko mogao očekivati.

Ovaj meč je definitivno bio neobičan, a to pokazuje i još jedan detalj. Naime, dvije teniserke su u drugom i trećem setu zajedno 21 put gubile svoj servis pa se može reći da se ne zna ko je jučer bio lošiji na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi