Šta se dešava u New Yorku? Od devet mečeva, pet predaja

Dalje prošli Čilić, Gasquet, Chung...

Šta se dešava u New Yorku? Od devet mečeva, pet predaja

Brojne povrede i predaje mečeva obilježile su dosadašnji dio drugog dana ovogodišnjeg US Opena, a do sada su u drugo kolo između ostalog prošli Marin Čilić, Hyeon Chung i Richard Gasquet.

Čilić je igrao protiv Rumuna Copila u prvom kolu i nakon što je dobio prva dva seta sa 7:5 i 6:1, rival mu je predao meč zbog povrede. Slično je bilo i u meču kojeg je igrao Chung protiv Litvanca Berankisa samo što je on vodio sa 2:1 u setovima prije nego što mu je rival predao.

Na terenu je bio i Richard Gasquet koji je odigrao čitav meč protiv Japanca Yuichija Sugite, ali se na terenu zadržao svega sat i 44 minute jer je meč dobio sa 3:0 u setovima prepustivši rivalu svega sedam gemova.

Zanimljivo da su u dosadašnjem dijelu dana čak četiri tenisera predala mečeve, a ako tome dodamo i sinoćnju predaju Davida Ferrera onda dolazimo do podatka da smo u posljednjih devet mečeva vidjeli čak pet predaja.

Inače, trenutno je na terenu Novak Đoković koji igra protiv Mađara Fucsovicsa, dok će u nastavku dana na teren i Roger Federer, a rival će mu biti Japanac Nishioka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi