Kiša ga nije spriječila: Đoković porazio Dimitrova, za dva sata ponovo na terenu

Zanimljiv program danas u Cincinnatiju

Kiša ga nije spriječila: Đoković porazio Dimitrova, za dva sata ponovo na terenu

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Cincinnatiju nakon što je danas porazio aktuelnog prvaka ovog turnira Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima. 

Đoković i Dimitrov su svoj meč osmine finala počeli jučer, ali kiša ih je prekinula dva puta, pa je isti pomjeren za danas. Kada su se vratili na teren, rezultat je bio 1:1, a Nole je imao prednost u trećem setu od 2:1. Do kraja meča uspio je da zadrži tu prednost brejka i da slavi u odlučujućem setu sa 6:4, pa je otišao na kraći odmor.

On će na teren vrlo brzo ponovo jer su organizatori u proteklim danima imali velikih problema sa rasporedom zbog kiše. Tako će Đoković za otprilike dva sata ponovo na teren i to u susretu četvrtfinala protiv Miloša Raonića.

Inače, u četvrtfinale su danas prošli Juan Martin Del Potro koji je porazio Nicka Kyrgiosa sa 2:1, Marin Čilić koji je u nastavljenom meču pobijedio Rusa Khachanova istim rezultatom, baš kao i David Goffin koji je sa 2:0 porazio Kevina Andersona.

Svi oni će u nastavku dana ponovo na teren. Čilić će igrati protiv Carreno-Buste, dok će Goffin i Del Potro odigrati međusobni duel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi