Još jedna teniska legenda stigla u Kijev: "Spreman je dočekati neprijatelja"

Stakhovskom se pridružio Medvedev

Još jedna teniska legenda stigla u Kijev: "Spreman je dočekati neprijatelja"

Edmir Škorić

Andrej Medvedev bivši je ukrajinski teniser koji se danas nalazi u Kijevu.

Medvedev je od 1991. do 2001. godine bio na teniskoj sceni. Osvojio je 11 naslova, igrao je finale Roland Garrosa 1999. godine i najbolji je teniser kojeg je Ukrajina imala. Karijeru je počeo kao osvajač juniorskog Roland Garrosa 1991. godine.

Nekadašnji kapiten ukrajinske teniske reprezentacije danas je u Kijevu imao priliku da se druži sa sunarodnjakom i još jednim bivšim teniserom Sergiyom Stahkovskim.

Stakhovsky je, podsjećamo, po početku ruske invazije na Ukrajinu odmah napustio Bratislavu gdje je žiivo sa porodicom i doputovao u Kijev kako bi pomogao u odbrani svoje zemlje.

Jedan je od najpoznatijih sportista koji su bez pardona krenuli u rat kako bi pomogli svom narodu protiv agresora koji već 19 dana bombarduje mnoge ukrajinske gradove, nažalost gine svakodnevno i veliki broj civila, pa i djece.

Ukrajinci uspijevaju parirati Rusima, iako je plan ruskog predsjednika Vladimira Putina bio da sav posao riješi za dan ili dva.

U međuvremenu, Stakhovsky je dobio podršku, pošto je gore spomenuti Medvedev odlučio da dođe u Kijev i da također stane u odbranu Ukrajine.

"Legenda svjetskog tenisa spremna je ostati u Kijevu i čekati neprijatelja. Nevjerovatno mi je drago vidjeti kapitena ukrajinske reprezentacije Andrija Medvedeva. Patriota Ukrajine", poručio je Stakhovsky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi