Stephens obrukala Kontaveit za četvrtfinale Roland Garrosa

Prepustila joj samo dva gema

Stephens obrukala Kontaveit za četvrtfinale Roland Garrosa

Američka teniserka Sloane Stephens plasirale se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je danas pobijedila Estonku Anett Kontaveit sa 2:0 u setovima. 

Iako se očekivao puno uzbudljiviji meč, ipak je Amerikanka bila daleko raspoloženija i sasvim je zasluženo slavila uvjerljivu pobjedu za plasman među osam najboljih teniserki.

Estonka je dobro počela i povela je sa 2:1, ali sve poslije toga je pripalo Stephens. Amerikanka je do kraja uzela 11 uzastopnih gemova i slavila je pobjedu sa 6:2 i 6:0 nakon samo 54 minute tenisa.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz meča Daria Kasatkina-Caroline Wozniacki koji će biti odigrtan u nastavku dana.

Osim Stephens dalje je prošla i kazahstanska teniserka Yulia Putintseva (ATP 98.) koja je porazila Barbaru Strycovu sa 2:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi