Stiglo i objašnjenje glavnog sudije zašto je diskvalifikovao Đokovića

Kako kaže nije imao izbora

Stiglo i objašnjenje glavnog sudije zašto je diskvalifikovao Đokovića

Admin Čaušević

Novak Đoković je izbačen s US Opena, a razloge da diskvalifikuje srbijanskog tenisera obrazložio je Soeren Friemel, sudija meča Đoković - Carreno Busta. 

Friemel je objasnio da je do isključenja došlo jer se činjenica da je Novak udario lopticu i bijesu te da je pogodio sudiju u grlo ne može negirati.

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namjere, dovela do rezultata. To je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povrijeđena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju", rekao je Friemel.

"Ovo je jedinstveno iskustvo. Kažnjavanje igrača na Grand slamu je važna i veoma teška odluka. Nije važno na kom terenu se sve dešava ili o kom igraču se radi, moraš da doneseš ispravnu odluku. Svi na terenu su bili svjesni uloga u ovom slučaju", zaključio je Friemel.

Osim diskvalifikcijom Đoković je kažnjen oduzimanjem poena koje je skupio u odigranom dijelu tuniran, a neće dobiti ni novac koji je zaradio na ovogodišnjem US Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi