Stonoteniske BiH pobijedile Maldive, protiv Norveške za plasman u Drugu diviziju

Lijepa vijest sa Svjetskog prvenstva

Stonoteniske BiH pobijedile Maldive, protiv Norveške za plasman u Drugu diviziju

Ženska stonoteniska reprezentacija BiH je u Halmštadu u četvrtom kolu na 54. izdanju Svjetskog prvenstva sa 3:0 pobijedila Maldive i tako ostala u utrci za plasman u Drugu diviziju.

Nakon četiri odigrana kola, naše djevojke su upisale tri pobjede i poraz, a danas su Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica upisale sve tri pojedinačne pobjede.

- Bosna i Hercegovina se ovim pobjedom nad Maldivi a, već kvalificirala za glavni žrijeb za Drugu diviziju, ali ćemo su sutra protiv Norveške boriti za pobjedu - kazala je Amela Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna tri kola ostvarila tri pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i danas protiv Maldivi sa 3:1.

- Prezadovoljna sam sa svim svojim nastupima. Još ako sutra to potvrdim protiv norveške igračice bit će super - riječi su naše najbolje igračice Emine Hadžiahmetović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti