"Sve sam radio i pokušavao, ali nikada nisam uspio da pobjedim Đokovića"
Baghdatis je imao mnogo toga da kaže o Novaku Đokoviću

Baghdatis sasvim iskreno

"Sve sam radio i pokušavao, ali nikada nisam uspio da pobjedim Đokovića"

Emir Dindić

Zanimljivo izlaganje u razgovoru za tamošnje medije imao je Marcos Baghdatis.

Baghdatis koji je ispadanjem sa Wimbledona završio svoju karijeru u razgovoru za medije dotakao se i Novaka Đokovića i toga kako je imao velikih problema sa njim.

On je Đokovića okarakterisao kao najtežeg protivnika u karijeri.

"Nikada ga nisam pobjedio. Novak i ja smo kopija jedan drugog, ali on je bolji od mene deset puta u svim aspektima. Nikada nisam pronalazio rješenje. Pokušavao sam da budem agresivniji ali sam uvijek gubio. Jednostavno nisam mogao da ga pobjedim", rekao je Bagdatis.

Dotakao se i toga da je zahvaljujući njemu tenis na Kipru postao jako popularan.

"Znate tenis je sada drugi najpopularniji sport na Kipru, poslije fudbala. Hiljade djece se prijavilo na brojne nove akademije kada sam ja postao uspješan. Drago mi je izuzetno zbog toga", rekao je Baghdatis.

Top Komentari

AlphaStrong
Ma nisi nešto posebno propustio, pobjeđivao si druge, drugi su njega, itd... njegovo vrijeme prolazi.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti