Švicarsko finale u Indian Wellsu

Federer protiv Wawrinke

Švicarsko finale u Indian Wellsu

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer izborio je još jedno finale na Masters turnirima.

Federer je u drugom polufinalu, nakon što mu je u četvrtfinalu meč bez borbe predao Nick Kyrgios, pobijedio Amerikanca Jacka Socka u dva seta.

Deseti igrač svijeta je kod 3:1 vodstva oduzeo servis rivalu, pa je još jednim brejkom lako došao do prednosti u setovima.

Za razliku od prvog, u drugom setu je domaći predstavnik igrao puno bolje i uspio je da sačuva servis do kraja seta. Izborio je taj-brejk, ali je ipak Federer pokazao da je klasa.

Federer će se u finalu Indian Wellsa boriti protiv sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke.

Titulu u Indian Wellsu branio je Novak Đoković, koji je rano ispao ove sezone s turnira. Federer je posljednji put slavio 2006. godine, a u Kaliforniji će pokušati sada da dođe do četvrte titule. Za Wawrinku je ovo prvo finale u Indian Wellsu.

Indian Wells, polufinale:
Sock - Federer 1:6, 6:7

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi