Tandem iz snova na ženskom ATP touru, ali samo za jedan turnir

Wozniacki i Serena će igrati u paru

Tandem iz snova na ženskom ATP touru, ali samo za jedan turnir

Admin Čaušević

Australian Open će biti posljednji turnir u karijeri za Corolinu Wozniacki, a prije toga će ispuniti želju da zaigra u paru sa Serenom Williams.

Wozniacki (29) i Serena (38) će igrati u konkurenciji parova na WTA turniru u Aucklandu koji starta 13. januara.

Dvije sjajne teniserke su odlične prijateljice, a američka teniserka je Dankinji bila djeveruša na vjenčanju u ljeto ove godine.

"Dugo smo željele da igramo zajedno u parovima i srećna sam da će se to napokon ostvariti na jednom od meni najdražih turnira", objavila je Wozniacki.

Početkom decembra Wozniacki je kazala da će Australian Open biti njen poslednji turnir, do sada je osvojila 30 titula.

Broj 1 na WTA listi je bila 71 nedjelju, a najveći uspjeh u karijeri ostvarila je 2018. godine kada je slavila na Australian Openu.

Inače, oproštajni meč će odigrati u rodnoj zemlji. Woznicaki će u Kopenhagenu također igrati protiv Serene Williams.

Top Komentari

United_HZ
Uh radi ove bi gledao tenis 24/7
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti