Teniser govorio o namještanju mečeva: "Porukama obavještava kada kada će izgubiti set"

Bit će pokrenuta istraga

Teniser govorio o namještanju mečeva: "Porukama obavještava kada kada će izgubiti set"

E. Škorić

Jedan nizozemski teniser, koji je želio da ostane anoniman, govorio je o namještanju mečeva u tenisu.

Neimenovani teniser je otkrio da su čak desetorica ATP profesionalnih igrača redovno namještali mečeve kako bi obezbijedili dodatne prihode i tako riješili egzistenciju.

On je također rekao da je prije dvije godine saznao za način namještanja od svog dubl-partnera kojeg također nije htio da imenuje.

"Dijelio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspijevamo da pokrijemo zahtjeve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smještaj, ponekad čak i trenera i salu za trening. Tu se otvorila tema namještanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kojeg porukama obavještava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamjenu za nekoliko hiljada eura. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri 'čisit'", izjavio je neimenovani teniser za NOS.

"Nisam htio da prijavim ovaj slučaj do sada – djelimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a dijelom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme", rekao je.

Od pomenute desetorice tenisera, četvorica su iz Holandije, a ima ih još i iz Francuske, Španije i Belgije.

Top Komentari

Uranija
A ima li kakvog tenisera iz BiH, slučajno?
3 1
Alen23
normalnost sport je kocka tjt kratko jasno nista nije slucajno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi