Tenis se nastavlja u augustu?

Predviđa prvi čovjek ATP-a

Tenis se nastavlja u augustu?

Ako je suditi po onome što kaže predsjednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi teniska sezona bit će nastavljena u augustu mjesecu.

Podsjetimo, virus Covid-19 prekinuo je tenisku sezonu početkom marta, pred prvi Masters koji je trebao biti igran u Indian Wellsu. Od tada je odgođen niz tunira, a između ostalog kompletna sezona na šljaci te Wimbledon.

Za sada zvanična informacija kaže kako se tenis ne igra do 13. jula, a ona nezvanična da ga neće biti sve do augusta. Tačnije rečeno, nije toliko nezvanična obzirom da takva predviđanja ima prvi čovjek ATP-a.

On kaže kako bi se sezona mogla spasiti ako bi sve počelo u augustu.

"Ako uspijemo nastaviti sezonu u augustu, možemo je spasiti. Imali bismo tri Grand Slama i šest Mastersa u sezoni", poručio je kratko on.

Tri Grand Slama bi imali jer je Australian Open već održan, US Open slijedi krajem augusta a Roland Garros je pomjeren za kraj septembra.

Od Mastersa do kraja sezone bi se održali oni u Torontu, Cincinnatiju, Šangaju i Parizu s tim da bi Mastersi u Rimu i Madridu bili prebačeni za kraj godine pa bi bilo ukupno šest tutnira iz serije 1000. Također, bio bi održan i Masters Finals na samom kraju sezone.

U ovakvim uslovima bilo bi gteško bilo šta predvidjeti jer teniseri ne bi imali dovoljno vremena za pripremu pred US Open, a posebno ne pred Roland Garros. Ipak, sigurni smo da bi svi oni bili sretniji takvim razvojem situacije nego eventualnim otkazivanjem kompletne sezone.

Podsjetimo, dok je sezona suspendovana svi bodovi na ATP i WTA listi su zamrznuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi