Prva reakcija organizatora US Opena nakon prolongiranja Roland Garrosa

Oglasio se TS SAD-a

Prva reakcija organizatora US Opena nakon prolongiranja Roland Garrosa

A. Čaušević
Teme:

Odluka Francuskog teniskog saveza da prolongira održavanja Roland Garrosa za 20. septembar je iznenadila sve u svijetu tenisa. 

US Open je planiran za period od 24. augusta do 13. septembra, ali prema saopštenju Američke teniske federacija (USTA) postoji mogućnost da se ovaj Grand Slam odgodi.

"USTA nastavlja raditi na organizaciji US Opena 2020 i za sada ne uvodi nikakve promjene u rasporedu", objavili su organizatori.

"Međutim, živimo u situaciji kakvu prije nismo imali i razmatramo sve opcije koje nam se nude, uključujući i onu o odgodi turnira", nastavlja se u saopštenju.

Amerikanci su na indirektan način upozorili FFT kako se tako važne odluke ne smiju donositi jednostravno već zajednički s krovnim teniskim federacijama.

"USTA će donijeti takvu odluku nakon savjetovanja s organizatorima ostalih Grand Slam turnira, ATP-om, WTA-om, Međunarodnom federacijom i drugim našim partnerima među kojima je i Laver Cup", ističe USTA.

Novi termin Roland Garrosa će se poklopoti s desetak drugih turnira kao i tradicionalnom Laver Cupu, odnosno meču između Evrope i ostatka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi