Balkan ovo ne pamti: Ozvaničena jedna od najvećih kazni u historiji sporta
FOTO: ITIA

Čeka ga i novčana kazna

Balkan ovo ne pamti: Ozvaničena jedna od najvećih kazni u historiji sporta

H. Zilić

Klađenje i korupcija sve su zastupljeniji u sportu pa brojne sportske organizacije u posljednje vrijeme nažalost imaju puno posla i vode se brojne istrage.

Sa Balkana nam tako stiže i jedna od najvećih kazni u historiji modernog sporta.

Bugarski teniski sudija Stefan Milanov dobio je zabranu obavljanja bilo kakve sportske aktivnosti do decembra 2039. godine, dakle kazna od 16 godina, koja je na snagu stupila od decembra 2023. godine.

Bugarin je prvo doobio opomenu 2021. godine, zatim i suspenziju od šest mjeseci 2022. godine zbog klađenja na mečeve u kojima je sudio.

Ta kazna ga nije opametila pa je napravio ponovo prekršaj i sada nije bilo milosti od strane Međunarodne agencija za integritet tenisa (ITIA). Pored 16 godina zabrane dobio je veliku novčanu kaznu.

"Obzirom da nije odgovorio na navode ITIA-e, u vezi sa pet sumnjivih mečeva koje je sudio 2021. godine, Milanov je praktično priznao svoju odgovornost za sve optužbe i pristao na sankcije", navodi se u saopštenju ITIA-e.

Oglasi

Ovo je jedna od najvećih kazni ne samo u balkanskom nego i u svjetskom sportu.

Upravo je tenis sport koji u posljednje vrijeme izaziva dosta sumnje na namještanje mečeva, a bilo je tu i nekih dosta čudnih rezultata.

Da stvar bude ozbiljnija i na većim turnirima ATP serije ima dosta mečeva pod lupom.

Naravno, situacija je gora na ITF seriji gdje se igraju Futures mečevi, tako da je tenis jedan do sportova koji je pod posebnom lupom kada je u pitanju korupcija i namještanje.

Top Komentari

Ham0
Zaboravili ste staroga lopinu ivicu osima koji je bio kaznjen puno vise zbog namjestanja rezultata i prodavanja utakmice fk zeljeznicara.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi