Prelijepa Mariana o igranju za BiH: "Želja postoji, ali..."

U razgovoru za SportSport.ba

Prelijepa Mariana o igranju za BiH: "Želja postoji, ali..." · Intervju

S. Grebović

Tenisom se bavi od svoje osme godine, a danas je 811. igračica na WTA listi. Njeno ime je Mariana Dražić i ovo je njena priča.

Nedavno je bila "na ratnoj nozi" sa teniskim savezom Hrvatske, zbog čega se u jednom momentu pojavila mogućnost da promijeni državljanstvo i zaigra za našu zemlju, ali čini se kako od te priče, bar za sada, neće biti ništa. 

Dražićeva je zamjerala krovnoj kući hrvatskog tenisa zbog konstantnog ignoriranja, odnosno ne pozivanja na reprezentativna okupljanja ove selekcije i pored toga što je iza sebe imala neke značajne rezultate.

Za portal SportSport.ba govorila je o mogućnosti da igra za Bosnu i Hercegovinu, kao i o drugim stvarima vezanim za njenu karijeru.

Da li se promijenio odnos HTS prema vama?

"Po pitanju reprezentacije ništa se nije mijenjalo, a tome je pridonijela i faza sa pandemijom koronavirusa. S obzirom na to da sam sljedeće sedmice pozvana da učestvujem na turniru kojeg organizuju Goran Ivanišević, Iva Majoli i Vedrana Martić skupa sa hrvatskim teniskim savezom pred ADRIA Tour, moglo bi se reći da se popravio moj odnos sa krovnom kućom hrvatskog tenisa."

Koja je vaša veza sa Bosnom i Hercegovinom?

"Moj otac je rođen u Novom Travniku, iako je porijeklom iz Šibenske Zagore. Put me zna često dovesti u Sarajevo gdje imam dosta prijatelja i prijateljica iz svijeta tenisa, a posebno jednu jako dragu prijateljicu Almu s kojom se uvijek vidim kada polijećem sa sarajevskog aerodroma, jer mi donosi sreću."

Da li je postojala ili još uvije postoji mogućnost da zaigrate za Bosnu i Hercegovinu?

"Ponuda je postojala, ali nije realizirana zbog kojekakvih spletki pojedinih ljudi koji su 'gurali' mlade igračice, koje po mom mišljenju nemaju kvalitet koji je potreban... Šta će u budućnosti biti ne znam, ali za sada nema promjena po pitanju mog igranja za BiH."

Kako si zadovoljna svojom dosadašnjom karijerom i šta ti je cilj do kraja iste?

"Sa svojom karijerom sam jako zadovoljna. U mlađim danima sam bila među TOP 20 u Evropi na WTA rankingu. Bila sam članica svih uzrasta reprezentacije Hrvatske i viseštruka državna prvakinja u singlu i parovima. Prošla godina mi je bila najuspješnija sa pet ITF titula, a s obzirom na događaje koji su me pratili tokom života, te razne povrede i smrt meni jako bliske osobe, mogu reći da sam ponosna na sve do sada što sam napravila", poručuje mlada Dražić.

Top Komentari

Becir1
Dobro, mozda bolje kotira na instagramu. Ccc
7 1
xavi26
811.??
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi