Teniser popuno poludio pa uništio reket na nevjerovatan način
Slovak je poznat po tome da brzo izgubi živce

Detalj koji je presudio meč

Teniser popuno poludio pa uništio reket na nevjerovatan način

S. Pašalić

Na ATP turniru u Sofiji gledatelji su pored dobrog tenisa imali priliku vidjeti i neke druge poteze koji nisu oduševili prisutne u dvorani.

Naime Slovak Martin Kližan je igrao svoj meč protiv Danila Medvedeva kojeg je Rus lagano dobio sa 6:4, 6:1.

Kližan je inače poznat kao teniser koji vrlo brzo izgubi živce, a tako je bilo i ovaj put. On je na početku drugog seta nakon što je mislio da je osvojio poen ostao iznenađen kada je vidio da je protivnik ipak stigao lopticu.

Ono što je još više razljutilo Slovaka je to da je smatrao kako je loptica udarila dvaput prije nego što je Rus stigao do nje, a onda je Kližan potpuno izgubio živce.

Udarao je nogom po mreži, vikao na sudije, a onda slomio reket na dva dijela, ali nije ga bacao od pod nego ga je nogom slomio. Bio je to praktično i trenutak koji je presudio meč pa je Medvedev odnio pobjedu u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi