Teniski klasik pripao velikom Rogeru Federeru

Teniski klasik pripao velikom Rogeru Federeru

E. Škorić

Švicarski teniser Roger danas je stigao do nove titule, pošto je u Šangaju u finalu slavio protiv Rafe Nadala sa 6:4, 6:3.

Federer je od početka igrao sjajan tenis, funkcionisali su i forhend i bekhend, dok Rafa nije bio u svom prepoznatljivom elementu. 

Stoga je Švicarac na startu napravio brejk, poveo lako onda i sa 2:0, pa nije imao većih problema da zadrži prednost do kraja seta i da povede sa 1:0.

U drugom setu Nadal je donekle popravio igru, no opet je u petom gemu zakazao servis i prepustio je Švicaracu brejk, a onda je bilo nemoguće vratiti se u meč.

Federer je do kraja odradio dobar posao, odservirao sigurno za novu titulu, a uz to je brejknuo Rafu za kraj.

Na kraju je u sezoni u kojoj obojica dominiraju Federer je stigao do 94. titule i osme pobjede nad Špancem u Mastersima. Ovo je bio ujedno i četvrti međusobni duel njih dvojice u ovoj sezoni i četvrta pobjeda Švicarca. 

Dodajmo još da je Federer osvojio dvije titule u Šangaju, a već je duboko u 37. godini i svejedno dominira i pokazuje zašto je najbolji.

Masters u Šangaju, finale:
Nadal - Federer 4:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi