Thiem pobijedio Zvereva i osigurao finale protiv Đokovića!

Austrijanac slavio u četiri seta

Thiem pobijedio Zvereva i osigurao finale protiv Đokovića!

Austrijski teniser Dominic Thiem plasirao se u finale Australian Opena nakon što je danas pobijedio Alexandera Zvereva sa 3:1 u setovima. 

Iako je Thiem bio blagi favorit, Zverev je ipak bolje ušao u meč i osvojio prvi set. Bilo je 6:3 za Nijemca koji je napravio čak tri brejka, dok je Thiem njemu samo jednom oduzeo servis.

U drugom setu Austrijanac se ipak budi i pravi dva brejka te trpi jedan i set uzima s 6:4 za poravnanje na 1:1.

Treći period igre donio je mnogo brejk lopti ali samo po jedan brejk na obje strane. Na kraju se otišlo u taj brejk gdje je Thiem odigrao bolje i slavio sa 7:3.

Isti scenario viđen je i u četvrtom periodu samo što ovog puta nije bilo ni jednog brejka. U taj brejku je ponovo bolji bio Thiem, ovog puta sa 7:4 i mogao je početi sa slavljem.

On će u nedjeljnom finalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je jučer s 3:0 u setovima porazio Rogera Federera.

Australian Open, polufinale:

Zverev - Thiem 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije