Kraj za Nadala: Thiem fantastičnom igrom poslao kući prvog igrača svijeta
Foto - EPA

Austrijanac u polufinalu

Kraj za Nadala: Thiem fantastičnom igrom poslao kući prvog igrača svijeta

M. Šljivak

Dominic Thiem pobijedio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australian Opena. Austrijanac je slavio sa 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 4:6 i 7:6.

Nakon poprilično izjednačenog uvoda u meč, Nadal je bio taj koji je došao do breaka prednosti. Oduzeo je servis Thiemu u osmom gemu prvog seta i došao je do 5:3 i servisa za vodstvo.

Međutim, sjajni Austrijanac spašava set loptu, koristi treću break loptu i ostaje u ovom setu. Na kraju se pobjednik prvog seta odlučivao u tie-breaku, gdje je Thiem sjajan i dolazi do vodstvao od 1:0 u setovima.

Gotovo precrtano igru smo gledali u drugom setu. Nadal je prvi došao do breaka (4:2), ali zatim Thiem uzvraća i ponovo smo gledali tie-break. Tamo je Austrijanac ponovo bolji, drugi set osvaja također sa 7:6 i dolazi do velikih 2:0 u setovima.

Rafa se ipak vratio u meč u trećem setu. Mirno je tekao ovaj dio meča, oba tenisera su čuvala svoj servis i do 10. gema nije bilo nijedne šanse za break.

A onda prvi igrač svijeta pojačava ritam. Došao je do dvije break i set lopte, jednu je iskoristio i osvojio je treći set sa 6:4, te je smanjio rezultat na 2:1 u setovima.

Nadal je imao čak tri šanse da oduzme servis protivniku na otvaranju četvrtog seta. Nije u tome uspio, Thiem se uspio spasiti, a zatim je on iskoristio šansu i napravio je break, kojeg je zatim i potvrdio za vodstvom od 3:1 u četvrtom setu.

Međutim, Thiem je ispustio break prednosti na servisu za meč. Nadal je vratio break i izjednačio je rezultat na 5:5. Zatim su oba tenisera uzela gem na svoj servis, te se ponovo otišlo u tie-break. 

Ponovo je u tie-breaku bolji Thiem. Ponovo je dobio set sa 7:6, pobijedio je Nadala i zakazao je polufinale sa Alexom Zverevom.

Australian Open, četvrtfinale:

Thiem - Nadal 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 7:6)

Top Komentari

kiklop
Svaka cast Thiem, oderao si smrdljivog balegara, fok se priprema za servis cese supak, ****ar
4 5
Melan
I neka je ispao
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi