Thiem "počistio" Medvedeva za finale US Opena

U finalu protiv Zvereva

Thiem "počistio" Medvedeva za finale US Opena

Endin Čaušević

US Open ulazi u samo završnicu, a sinoć smo saznali i drugog finalistu ovog turnira.

Mnogi su očekivali dosta uzbuđenja u polufinalnom okršaju Dominica Thiema i Daniila Medvedeva, ali toga nije bilo. Thiem je odigrao zaista nevjerovatan meč i nakon svega tri seta uspio je da dođe do pobjede i plasmana u finale.

Da se Medvedev neće dobro provesti vidjelo se već u prvom setu koji je trajao svega 35 minuta. Thiem je odlično počeo i odmah je nametnuo svoj ritam igre za koji Rus nije imao rješenje.

Medvedev je uspio osvojiti samo dva gema, te je Thiem poveo sa 1:0 nakon što je prvi set dobio sa 6:2. No, u naredna dva Medvedev je uspio da se bori kao lav, ali jednostavno nije imao sreće u završnici.

Drugi set trajao je nešto više od sat vremena, te smo gledali tie-break koji je na kraju dobio Thiem. On je u tie-breaku slavio sa 9:7, te je sa 7:6 u drugom setu poveo sa 2:0.

I treći set nam je donio veliku borbu ovog dvojca, no Medvedev je pravio greške koje su ga na kraju koštale. Set je ponovo otišao u tie-break u kojem se Thiem bolje snašao. On je ovaj put u tie-breaku slavio sa 7:5, te je lakše od očekivanog došao do finala US Opena.

Kao što je poznato Thiem će u finalu igrati protiv Alexandera Zvereva koji je u polufinalu imao dosta teži posao jer je tek nakon pet setova sa 3:2 bio bolji od Carreno-Buste.

US Open, polufinale:

Thiem - Medvedev 3:0 (6:2, 7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti