Medvedev "pomeo" Tiafoea za četvrtfinale US Opena

Zanimljivo je bilo i u ženskoj konkurenciji

Medvedev "pomeo" Tiafoea za četvrtfinale US Opena

Endin Čaušević

Daniil Medvedev se bez većih problema plasirao u četvrtfinala US Opena.

Peti teniser svijeta sinoć je igrao meč osmine finala protiv domaćeg tenisera Francesa Tiafoea, te je lakše od očekivanog uspio da dođe do pobjede sa 3:0 u setovima.

Tiafoe je jedino u prvom setu uspio da pruži koliko-toliko otpor Medvedevu i na terenu je bio jako dobar. Međutim, u finišu prvog seta Medvedev je slomio njegov otpor i dobio je set sa 6:4.

Kasnije je Rus u potpunosti diktirao tempo igre. Drugi set trajao je 32 minute, a Tiafoe je uspio da osvoji samo jedan set (6:1).

Ni u trećem setu Amerikanac nije bio ništa bolji, jer ga je Medvedev "pomeo" sa 6:0, te tako s laganih 3:0 u setovima uspio da se plasira u četvrtfinale gdje će igrati protiv Rubleva.

Zanimljivo je bio i u ženskoj konkurenciji. Azarenka je u veoma zanimljivom meču uspjela da savlada Muchovu sa 2:1 (5:7, 6:1, 6:4) i plasira se u četvrtfinale gdje je svoje mjesto osigurana i Mertens koja je sa 2:0 bila bolja od Kenin. Upravo će se u narednom meču Azarenka i Mertens boriti za polufinale US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi