Thiem poveo, pa doživio blamažu protiv Đokovića

Otvorili završni Masters u Londonu

Thiem poveo, pa doživio blamažu protiv Đokovića

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković ostvario je pobjedu u otvaranju ovogodišnjeg završnog Mastersa u Londonu protiv Dominica Thiema.

Đoković iza sebe ima tešku sedmicu jer je nakn dugo vremena izgubio vodeće mjesto na ATP listi, ali još uvijek ima šanse da se vrati na lidersko mjesto ukoliko mu se poklope rezultati u Londonu.

Srbijanski teniser danas je savladao Thiema sa 2:1 u setovima. Austrijanac je odlično otvorio meč, te je prvi set dobio u svoju korist nakon tie-breaka. Ipak, nakon toga Đoković je zaigrao u svom prepoznatljivom stilu.

Nekadašnji prvi reket svijeta u drugom setu igrao je furiozno, te je ekspresno izjenačio na 1:1 jer je slavio u drugom setu sa 6:0. Treći set se nastavila ista slika, a ovaj put srbijanski teniser dozvolio je Thiemu da osvoji dva gema slavivši sa 6:2, te ukupnih 2:1 u setovima.

Završni Masters London, 1. kolo:

Đoković - Thiem 2:1 (6:7, 6:0, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi