Thiem prokockao vodstvo, pa ispao od Del Potra
EPA

US Open, 4.kolo

Thiem prokockao vodstvo, pa ispao od Del Potra

E. Ganibegović

Juan-Martin Del Potro je u četvrom kolu US Opena bio bolji od Dominica Thiema sa 3:2, po setovima 1:6, 2:6; 6:1, 7:6 i 6:4.

Argentinac je stigao do veoma teške pobjede nakon tri sata i 37 minuta igre, pa se tako plasirao u peto kolo turnira.

Thiem je dobro ušao u meč, pa je lagano stigao do prvog seta u kojem je slavio sa 1:6. Ista slika i u drugom setu. Loša igra Del Potra rezultirala je porazom u drugom setu sa 2:6, nakon čega su svi mislili da će Thiem proći dalje. 

Međutim situacija se mijenja, Argentinac je počeo bolje igrati. 

Najprije rutinski uzima treći set i stiže do 2:1, nakon čega se dogodila velika borba u četvrtom setu, gdje je kao pobjednik izašao Del Potro, koji je nakon tiebreaka u kojem je slavi osa 7:1, došao do poravanja, pa je sada i preokret bio moguć.

Del Potro je u petom setu kompletirao svoj nevjerovatni povratak i sa 6:4 slavio, te se tako plasirao u naredni krug US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi