Delpo bolji od Berdycha, Kyrgios od Goffina
Foto: EPA

ATP Cincinnati

Delpo bolji od Berdycha, Kyrgios od Goffina

E. Škorić

Iskusni Argentinac Juan Martin del Potro i mladi Nick Kyrgios izborili su plasman u drugo kolo ATP turnira u Cincinnatiju (SAD).

Delpo je u sjajnom meču u tri seta pobijedio Tomaša Berdycha. Prvi je set Čeh dobio sa 6:3, onda Argentinac uzima drugi set u taj-brejku, a u trećem setu povrijeđeni Berdych skroz pada, gubi s nulom i napušta turnir. 

Argentincu se otvara put do trećeg kola, pošto će u drugom igrati protiv Kruegera, koji je iznenadio Pairea.

Kyrgios je sa 6:2, 6:3 nadigrao Davida Goffina, a sada ga čeka duel sa Dolgopolovom. Ukrajinac je sa 6:4, 7:6 savladao Andersona.

Dalje je prošao i Kačanov, koji je sa 6:1, 1:6, 6:3 trijumfovoa protiv Schwartzmana, dok je Andre Ramos sa 6:2, 3:6, 6:3 savladao Youzhnyja. Naredni rival bit će mu Gilles Muller.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi