Jarry senzacionalno pobijedio Thiema, iznenadio i Basilashvili

ATP Hamburg

Jarry senzacionalno pobijedio Thiema, iznenadio i Basilashvili

E. Škorić

Bez izrazitih favorita ćemo ući u samu završnicu ATP turnira u njemačkom Hamburgu.

Za to su se pobrinuo prvobitno Nicolas Jarry koji je sa 7:6, 7:6 pobijedo prvog nositelja Dominica Thiema.

Čileanac pun samopouzdanja čeka sutrašnji polufinalni duel sa Basilashvilijem, ali optimističan može da bude i Gruzijac, koji je sa 7:6, 6:4 savladao favorizovanog Carrena-Bustu.

U drugom polufinalu se sastaju Slovak Kovalik i Argentinac Mayer, koji je sa 6:3, 4:6, 6:3 savladao svog sunarodnjaka Schwartzmana. U prvom meču dana Slovak je pobijedio Brazilca Monteira, također u tri seta, a bilo je 3:6, 6:3, 6:2.

Polufinala u Hamburgu na programu su od 15 sati, a u nedjelju se igra finale turnira iz serije 250 na zemljanoj podlozi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi