Roberto Bautista-Agut osvojio turniru u Aucklandu

U finalu pobijedio Del Potra

Roberto Bautista-Agut osvojio turniru u Aucklandu

Španski teniser Roberto Bautista-Agut osvojio je turniru u Aucklandu (Novi Zeland) nakon što je u finalnom meču istog porazio Argentinca Juana-Martina del Potra sa 2:1 u setovima. 

Prvi set je donio potpunu ludnicu jer su gledatelji vidjeli čak četiri brejka, a Del Potro je tri puta gubio svoj servis što baš nije karakteristično za njega. Na kraju je Bautista Agut slavio sa 6:1 nakon 30 minuta igre.

U drugom setu viđena je drugačija priča jer je Delpo čuvao svoj servis, a onda je napravio brejk u desetom gejmu koji mu je bio dovoljan da osvoji set sa 6:4. Napeto je bilo i u odlučujućem setu, ali Bautista Agut je ipak bio prisebniji pa je napravio brejk u 11. gejmu, a kasnije je uspio da sačuva svoj servis i da slavi sa 7:5.

Sigurno da će ova titula španskom teniseru uliti dodatni optimizam i samopouzdanje pred predstojeći Australian Open, dok ni Delpo sigurno neće biti mnogo nezadovoljan jer je ipak igrao finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi