Timea Bacsinszky, najveća priča Roland Garrosa

Ostala je uporna do kraja

Timea Bacsinszky, najveća priča Roland Garrosa

Svaka čast Novaku, Sereni Williams, ali najveća priča Roland Garrosa je Švicarka Timea Bacsinszky, koja do ovogodišnjeg Roland Garrosa nikada nije prošla treće kolo na Grand Slam turnirima. Kao juniorka je Timea igrala polufinala na Australian Openu dva puta, a na Roland Garrosu 2004. godine.

U karijeri je osvojila tri WTA turnira, u Luksemburgu, Acapulcu i Montereyu. Bacsinszky će za pet dana proslaviti 26. rođendan, a u francuskoj prijestolnici uživa u najboljim danima karijere.

Očekivalo se i ranije da će se obzirom na rezultate u juniorskoj karijeri napraviti jedan iskorak u profesionalnoj, ali nije išlo glatko.

Povrede, loša forma, problemi sa ocem, uticali su na njenu karijeru. Još jedna od tih priča u svijetu ženskog tenisa.

Ipak, nije se predavala i evo je sada u polufinalu. Prva Švicarka u polufinalu Roland Garrosa nakon Martine Hingis 2001. godine.

"Sjećam se kao mala kako su stvari izgledale na terenu. Kao djevojka sam imala puno problema sa roditeljima, ali to se događa u tenisu, pogotovo ženskom. Ne možete se boriti protiv svog tate. Nemate novca i gotovi ste. To su situacije kada razmišljate da li je vaša karijera gotova. Međutim, ja sam uvijek vjerovala, volila sam tu borbu na terenu i uvijek sam bila spremna povući određeni potez bez obzira šta mi je tata znao reći", prisjetila se svoje karijere, Timea Bacsinszky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.