Toni Nadal: Medvedev je bio 'gotov' nakon prvog seta
Foto: EPA

Popularni 'stric Toni' dao je svoje mišljenje o finalu Australian Opena

Toni Nadal: Medvedev je bio 'gotov' nakon prvog seta

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, razočaran je predstavom Danila Medvedeva u finalu Australian Opena protiv Novaka Đokovića.

Rus je u finale ušao sa impresivnom serijom od 20 pobjeda i mnogi teniski stručnjaci su mislili kako ima velike šanse da savlada prvog igrača svijeta. Međutim, Novak Đoković je dominirao od početka meča i bez većih problema stigao do 18. Grand Slam titule u karijeri.


„Uvjeren sam da je Medvedev u 'Rod Laver Arenu' ušao sa svim podatcima vezanim za Novaka. Međutim, nije bio sposoban napraviti ono što je potrebno da uradi da bi savladao Srbina. Mislim da je frustracija zbog izgubljenog prvog seta bila prevelika. Praktično se tada predao, nije nastavio da se bori“, istakao je Toni Nadal.

Popularni 'stric Toni' bio je jako iznenađen 'što je Medvedev tako lako odustao'.

„Pomalo nevjerojatno mi je da sportaš na toj razini u sebi nema želju da prebrodi probleme. Dan prije finala govorio je kako je mnogo veći pritisak na Đokoviću, koji ne smije propustiti priliku da se približi Federeru i Nadalu po broju Grand Slam trofeja. Međutim, na terenu je pokazao da je mnogo veći teret na njegovim leđima“, kaže Nadal.

Španjolski stručnjak mišljenja je da će ovaj poraz ostaviti trag na ruskom igraču.

„Velika je razlika između osvajanja prve Grand Slam titule i poraza u finalu. Nikada ne znate da li će i hoće li uopće doći naredna prilika. Nije važno to što je relativno mlad, propustio je ogromnu šansu“, završio je poznati 'stric Toni'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti