Toni Nadal: Otkazivanje Wimbledona je udarac za Federera

Dao je svoje viđenje situacije

Toni Nadal: Otkazivanje Wimbledona je udarac za Federera

S. Mlaćo

Dugogodišnji trener Rafaela Nadala, te ujedno njegov stric, Toni Nadal komentarisao je trenutnu situaciju u svijetu tenisa.

Koronavius je zaustavio sve, a on se dotakao toga kako će pauza se odraziti na veliku trojku.

"Sigurno će uticati na najstarije. Oni koji su najpogođeniji su oni kojima svaka godina koja prođe dodatno otežava posao. Npr, otkazivanje Wimbledona je udarac za Federera, ali on je već rekao da je najbitnije razmišljati o zdravlju, a ne o tenisu", kazao je Nadal za Marcu.

Federer je već ranije iskazao žaljenje zbog odgode Wimbledona, no to ne znači da će u penziju.

U opisu tweeta je stavio riječ 'devastiran', dok je uz nju postavio i jedan GIF na kojem piše: "Ne postoji GIF kojim bih mogao da opišem kako se trenutno osjećam".

Kazao je i to da se raduje narednom Wimbledonu, što znači da ne razmišlja o penziji.

Wimbledon ćemo gledati sljedeći put gledati tek u ljeto 2021.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi