Federer poručio da je devastiran nakon otkazivanja Wimbledona, ali ovo nije kraj!

Igrat će i sljedeće godine

Federer poručio da je devastiran nakon otkazivanja Wimbledona, ali ovo nije kraj!

Kao što se to i očekivalo, nikome otkazivanje Wimbledona nije palo tako teško kao Rogeru Federeru.

Federer je ovaj turnir osvajao čak osam puta, a prošle godine je igrao historijsko finale protiv  Novaka Đokovića u kojem je propustio i meč lopte.

Ove godine se očekivalo da će to biti posljednja šansa za Rogera da se domogne titule na nezvaničnom prvenstvu svijeta u tenisu obzirom da je već u poznim godinama, ali šansu neće dobiti.

Wimledon je otkazan i neće ga biti do 2021. godine.

Kada je to čuo, Roger se oglasio preko Twittera. U opisu tweeta je stavio riječ 'devastiran', dok je uz nju postavio i jedan GIF na kojem piše: "Ne postoji GIF kojim bih mogao da opišem kako se trenutno osjećam".

Mnogi su se nakon otkazivanja Wimbledona prepali da bi to moglo označiti i penziju za velikog Rogera, ali on se oglasio i preko Instagrama te na storyju navijačima koji prate Wimbledon poručio sljedeće: "Vidimo se sljedeće godine".

Federer je inače povrijeđen već dva mjeseca i zbog operacije koljena tenisu se svakako nije trebao vratiti do ljeta. Možemo reći da je njemu ova pauza dobro došla jer su poeni na Touru zaleđeni i neće pasti na listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi