Trava je zelena, nebo je plavo, Nadal je prvak Roland Garrosa...
Sedam tenisera - jedan osvojeni set! Kralj šljake ponovo opravdao nadimak.

Dvije godine, jedan izgubljeni set

Trava je zelena, nebo je plavo, Nadal je prvak Roland Garrosa...

Španski teniser Rafael Nadal ponovo je osvojio Roland Garros. Ove godine prvom reketu svijeta protivnici su uspjeli da oduzmu jedan set tokom čitavog turnira što je za jedan više nego prošle godine. 

U finalnom meču Nadal je sa 3:0 porazio Austrijanca Dominica Thiema za kojeg su mnogi govorili da je u stanju danas slaviti. Ipak, čini se da ćemo još dugo vremena popričekati da se takav neko pojavi.

Ruku na srce, Thiem i nije bio tako loš danas, zapravo nije bio uopšte loš, ali kada protiv sebe imate Nadala na šljaci Pariza, onda je jasno da, ako želite pobjedu, morate odigrati iznad svojih mogućnosti, a ne 'ne biti loši'.

Nadal je već u prvom gemu na servis rivala napravio brejk i poveo 2:0, ali Thiem je odmah uzvratio i kasnije je bilo 2:2. Ipak, do kraja prvog seta Španac je u desetom gemu ponovo napravio brejk i tada je odmah uzeo set sa 6:4 nakon 58 minuta igre.

U drugom dijelu meča Nadalu je bio potreban jedan brejk kako bi slomio otpor rivala i set dobio sa 6:3. Treba reći da je Thiem u ovom periodu često prijetio na servis Nadala, ali nije mogao napraviti brejk iako je imao i neke brejk lopte. U posljednjem dijelu Nadal je bez većih problema slomio otpor svog rivala i sa dva brejka slavio 6:2. za konačnih 3:0 u setovima.

Inače, Nadalu je ovo 11. titula u Parizu, a u posljednje dvije godine je izgubio samo jedan set i to ove godine od Argentinca Diega Schwartzmana. Osim njega, na putu do titule pobjeđivao je Bolellija, Pellu, Gasqueta, Marterera, Del Potra i Thiema. Španac sada u karijeri ima ukupno 17 osvojenih Grand Slam titula. 

Roland Garros, finale:

Rafael Nadal - Dominic Thiem 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi