Trener Serene Williams otkrio da li se Amerikanka vraća na teren

Otklonio je sve dileme

Trener Serene Williams otkrio da li se Amerikanka vraća na teren

S. Grebović

Ovogodišnje izdanje US Opena trebalo bi da starta 31. augusta, uz stroga ograničenja zbog pandemije korona virusa.

Nekada prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams, ima želju da zaigra na posljednjem Grand Slamu sezone, rekao je danas njen trener Patrick Mouratoglou.

"Mogu potvrditi da se ona definitivno vratila tenisu kako bi osvojila još jednu Grand Slam titulu, to je njen cilj", rekao je Mouratoglou za BBC Radio 4.

"Dakle, US Open će biti prva prilika za to. Biće dosta ograničenja i moram razgovarati s njom da li će moći to da prihvati", dodao je francuski trener grčkog porijekla.

Novak Đoković je predložene protokole nazvao "ekstremnim", dok je Nadal naveo da "ima malo želje" da putuje u New York.

Očekuje se da će igračima biti dozvoljeno da ih tokom turnira prati samo jedna osoba, a Mouratoglou je naveo da bi to moglo predstavljati problem za Serenu, koja inače putuje sa svojom kćerkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi