Tsistispas u petoj brzini, Medvedev se morao namučiti

Australian Open

Tsistispas u petoj brzini, Medvedev se morao namučiti

A. Čaušević

Jedni od glavnih kandidata za konačnu pobjedu Stefanos Tsitsipas i Daniil Medvedev su se plasirali osminu finala Australian Opena.

Tsitsipas je igrao kao da je u petoj brzini te je za nešto više od sat i pol igre s 3:0 u setovima pobijedio Mikaela Ymera. Bilo je 6:4; 6:1; 6:1.

Medvedev se za razliku od Grka namučio protiv Filipa Krajinovića. Meč je dobio s 3:2 u setovima. Nakon 6:3 i 6:3 za Rusa, Srbin se vratio sa 6:4 i 6:3, a odlučujući set otišao je na stranu Medvedeva sa ubjedljivih 6:0.

Dalje su još prošli Andrey Rublev koji je s 3:0 pobijedio Feliciana Lopeza te 192. teniser svijeta Mackenzie McDonald koji je za sada prvo iznenađenje turnira te Casper Ruud.

U ženskoj konkurenciji vrijedno spomena je ispadanje šeste nositeljice Karoline Pliskove. Čehinja je izgubila od sunarodnjakinje Karoline Muchove sa 2:0 (7:5, 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi