Tsitsipas nakon Džumhura poslao i Đokovića kući
(Foto: EPA)

Sjajni Grk u četvrtfinalu Toronta

Tsitsipas nakon Džumhura poslao i Đokovića kući

Midhat Šljivak

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Torontu.

Tsitsipas je večeras u sjajnom meču pobijedio srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:3.

Novak je loše ušao u meč. Mučio se dosta sa servisom, a u šestom gemu je slabu servu Grk iskoristio i došao je do breaka kojeg je očuvao do kraja prvog seta kojeg je dobio sa 6:3.

Velika borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su čvrsto držala servis, a samo je grčki teniser imao napad u devetom gemu. Propustio je dvije break šanse, a zatim se otišlo u tie-break.

Tamo je Đoković ipak za nijansu bolji. Iskoristio je četvrtu set loptu i osvojio je drugi set sa 7:5 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Tsitsipas je fantastično otvorio odlučujući treći set. Break je napravio u drugom gemu, a zatim je spasio dvije break lopte na svoj servis i došao je do vodstva od 3:0.

Povratka za Novaka nije bilo. Tsitsipas je završio posao u ovom meču i prošao je u četvrtfinale. Grčki teniser je ranije kući posao Damira Džumhura i Dominica Thiema.

Tamo ga čeka duel protiv boljeg iz duela Zverev - Medvedev, a u četvrtfinale su prošli i Grigor Dimitrov, te Kevin Anderson.

Dimitrov je nakon velike borbe pobijedio Tiafoea sa 2:1 (7:6, 3:6, 7:6), dok je Anderson dobio Ivashku sa 2:0 (7:5, 6:3).

Top Komentari

ismir rasimovic
dragi Novace,sjajan si momak i igrac,ali veceras ti je od mene otislo sve po spisku jer sam samo na tebi pao za 345 KM. Inace,Tsitsipas odigrao sjajan mec,nije Novaku dozvolio ni jednu jedinu break loptu u prva dva seta i hladno dobio treci set,iako je porazen nakon velike borbe u tie breaku drugog seta.svaka cast Tsitipasu...
5 1
SEIKO
Nole se provuko dva kola, a u trečem mu Grk zabiberio i to dobro.Novak se izgleda vratio u onu formu kad ga iole svak karinđo.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti