Tsitsipas: Nema veće časti od ove...

Igrao protiv Rogera za finale u Londonu

Tsitsipas: Nema veće časti od ove...

E. Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu nakon velike pobjede nad Rogerom Federerom.

Grk je sa 6:3, 6:4 pobijedio Federera i za titulu će se sutra boriti protiv pobjednika večerašnjeg duela Dominic Thiem - Alexander Zverev.

"Pokušavao sam da mu maksimalno otežam. Roger je igrao dobro čitave sedmice, svaka mu čast na tome, a meni je igrati protiv njga nešto najveće što mi se moglo desiti", kazao je Tsitsipas.

"Ovo je vjerovatno jedan od najboljih mečeva ove sezone. Samo pokušavam bar upola napraviti ono što je napravio Roger. Divim mu se", zaključio je grčki teniser.

On je postao najmlađi teniser na završnim mastersima u finalu turnira još od Del Potra 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi