Tsitsipas: Ne mrzim Medvedeva, ali nećemo skupa večerati

Prisjetio se incidenta iz Miamija

Tsitsipas: Ne mrzim Medvedeva, ali nećemo skupa večerati

E. Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas govorio je o incidentu koji je imao prošle godine u Miamiju s Medevevom, kojeg je danas pobijedio u okviru Završnog mastersa u Londonu.

Nnakon što je ovog ponedjeljka konačno pobijedio Rusa, Ttsitsipas je izjavio: "Rekao sam da će ovaj put biti drugačije".

Prethodnih pet mečeva je ruski teniser dobijao Tsitsipasa, a dvojica igrača prošle godine su imali jedan spor u Miamiju.

Tada ga je Tsitsipas nazvao "ruskim smećem", a ovaj mu odgovorio kako je malo dijete koje ne zna da se bori.

Na pitanje novinara danas zašto ne voli Medvedeva, Tsitsipas je odgovorio: "To je pomalo teška rečenica. Nikada nisam rekao da mi se ne sviđa, zbog čega to misliš?".

Ali nemate najbolji odnos, ponovo je novinar "rovio" po temi, Grk nastavlja: "Obožavam da razgovaram o onom što se ranije dogodilo. Igrao sam svoj gem, ne znam je li bilo 3-2 ili 4-2 u trećem setu i lopta je dodirnula mrežu tokom razmjene, ali tada su usledila još tri udarca. I iz nekog razloga je tražio da mu se izvinim za nešto što sam već zaboravio jer sam bio foksuiran na igru. On me nastavio gledati i govoriti da se izvinim i da je moje ponašanje nesportsko. Izgubio sam na kraju, mislim da je to utjecalo na mene i bio sam jako ljut. Žalim zbog toga, ali bio sam jako frustriran situacijom".

"Očito nismo najbolji, ali to sam zaboraivo. Ne mrzim Medvedeva, ali nećemo ići zajedno na večeru. Poštujem ga, finalista je Grand Slama", dodao je Tsitsipas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi