Tsitsipas: Pobijedio sam Rogera? Ne mogu to da objasnim
Tsitsipas će se u četvrtfinalu boriti protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je ranije izbacio Marina Čilića

Niko sretniji od Grka

Tsitsipas: Pobijedio sam Rogera? Ne mogu to da objasnim

E. Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas je danas ostvario najveću pobjedu u karijeri, pošto je u borbi za četvrtfinale Australian Opena pobijedio Rogera Federera.

Grčki navijači su u transu, Tsitsipas je u Melbourneu šokirao Federera kojeg je savladao sa 6:7, 7:6, 7:5, 7:6.

Nakon meča, Tsitsipas (20) je zaplakao, a onda istakao da je najsretniji čovjek na zemlji.

"Ne mogu da vam opišem. Ja sam najsretniji čovjek na zemlji. Ne mogu opisati... Iskreno, vjerovao sam da mogu dobiti meč od početka, imao sam osjećaj da mogu da dobijem i tačno sam znao šta trebam raditi", kazao je Tsitsipas, pa je dodao:

"Od starta moraš vjerovati u sebe, u svoje mogućnosti. Roger je legenda našeg sporta, toliko imam poštovanja prema njemu. Pokazao je dobar tenis godinama, a san mi se ostvario da budem ovdje i da zaigram protiv njega. Još na kraju pobjeda, ne mogu da objasnim to".

Tsitsipas je igrao kvalitetan tenis, napadao je Rogera forhendom, Švicarac je dosta puno griješio, a Grku treba odati priznanje i da je imao strpljenja u ovako dugom meču s tri taj-brejka. Dočekao je šansu i izborio historijsku pobjedu.

Roger Federer je nastavio niz, prethodno su zaustavljeni i drugi favoriti poput Marina Čilića i Grigora Dimitrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti