Publika Rogera vodila do prvog seta, zašto sudija nije prekinuo poen?

Tsitsipas razočaran

Publika Rogera vodila do prvog seta, zašto sudija nije prekinuo poen?

E. Škorić

Roger Federer je dobio prvi set protiv Stefanosa Tsitsipasa, ali može da se zahvali i publici koja mu je djelimično pomogla.

Federer je u taj-brejku dobio set protiv sjajnog Grka, ali krajem seta viđen je incident.

Prvi vodstvu 12:11 za Federera u taj-brejku, krenulo se u razmjenu udaraca i Grk je imao blagu incijativu, poslao je lopticu na liiju, ali je neko iz publike uzviknuo "aut".

To je naravno poremetilo Tsitsipasa, koji ubrzo griješi i ostaje bez seta, ali je pravo pitanje kako glavni sudija nije prekinuo poen kada je čuo povik iz publike.

Obično se kod važnih poena sudije odluče zaustaviti igru ukoliko se dogodi bilo kakav mali incident, pa čak i ako ispadne loptica, čuje neki zvuk i slično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije