Tsitsipas pun samopouzdanja: Želim što prije osvojiti Grand Slam titulu!

Mladi grčki teniser

Tsitsipas pun samopouzdanja: Želim što prije osvojiti Grand Slam titulu!

Talentirani grčki teniser Stefanos Tstitsipas želi što prije osvojiti Grand Slam titulu.

Tsitsipas spada među tenisere nove generacije od kojih se očekuje da u narednih 10-ak godina vladaju "bijelim sportom".

Grk je očigledno svjestan svog talenta i ne želi dugo čekati prije nego što se domogne Grand Slam titule.

"Vjerujem u svoj rad, a radim kako bih što prije osvojio Grand Slam titulu. Nisam to baš pokazao na prethodnim Grand Slamovima, ali to je cilj koji želim da ostvarim", otkrio je on.

Teniska sezone je suspendovana najmanje do jula zbog virusa Covid-19. Pauza traje već više od mjesec dana a Tsitsipas kaže kako se uželio mečeva.

"Nedostaju mi takmičenje i igranje, jedva čekam da se vratim na teren jer me to motiviše da radim svakog dana. Nadam se da neće još mnogo proći vremena do toga i da će sve ovo trajati što kraće. Pokušavam da ostanem u formi i da budem aktivan, mada vrijeme sporo teče".

Tsitsipas je do sada u karijeri osvojio pet turnira, a najveće dostignuće u je prvo mjesto na Završnom mastersu prošle sezone. Na Grand Slamu je najdalje došao na Australian Openu 2019. godine kada je igrao polufiale. Trenutno zauzima 6. poziciju na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi