Tsonga i Karlović prošli u polufinale

ATP turnir u Beču

Tsonga i Karlović prošli u polufinale

Hrvatski teniser Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču nakon današnje pobjede protiv Rusa Karena Khachanova sa 2:1 u setovima.

Iako je Karlović bio veliki favorit u ovom meču, ruski teniser mu je ipak uspio napraviti velike probleme. Prvi set donio je veliku borbu koja je na kraju završila taj brejkom. Tamo se bolje snašao Khachanov koji je na kraju slavio sa 7:5.

Nastavak meča ipak donosi nešto bolju igru Karlovića. Ni u drugom setu nije bilo brejka, ali se ovog puta u taj brejku bolje snašao Karlović koji je slavio sa 7:5.

U trećem setu viđen je i jedini brejk, a napravio ga je Karlović i to u drugom gemu. Do kraja meča bio je siguran na svoj servis pa je na kraju slavio sa 6:3 i plasirao se u polufinale.

Tamo će igrati protiv francuskog tenisera Jo-Wifrieda Tsonge koji je slavio protiv Španca Ramosa sa 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi