Tsonga slavio nakon preokreta

Četvrto kolo Australian Opena

Tsonga slavio nakon preokreta

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga slavio je nakon preokreta protiv Britanca Daniela Evansa (6:7, 6:2, 6:4, 6:4) i tako izborio plasman u četvrtfinale Australian Opena.

Tsonga je prvi set izgubio u taj-brejku rezultatom 7:4, nakon čega je podigao nivo igre i došao do preokreta osvojiviši tri naredna seta za nešto manje od dva sata.

I u ovom meču Francuza je služio servis. Imao je visok procenat osvojenih poena na prvi servis (81%), a zabilježio je 17 aseva. Četiri puta je oduzeo servis rivalu, a nije pretrpio niti jedan brejk.

12. igrač svijeta u četvrtfinalu turnira igraće protiv Švajcarca Stana Wawrinke, koji je u tri seta bio bolji od Andreasa Seppija iz Italije (7:6, 7:6, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi