Bh. duel u Madridu pripao Dei Herdželaš

Sjajna forma za naše tenisekre

Bh. duel u Madridu pripao Dei Herdželaš

Haris Zilić

Zanimljiv dan je bio za bh. tenis. U osmini finala jakog Challenger turnira za teniserke koji se igra u Madridu gledali smo bh. duel.

Snage su odmjerile Dea Herdželaš i Nefisa Berberović.

Naše teniserke igrale su sjajnu sedmicu u Madridu, ali nažalost samo je jedna mogla do četvrtine finala.

To je na kraju bila Dea Herdželaš koja je slavila sa 2:0 u setovima nakon sat i 34 minute igre.

Oba set ponudila su dobar tenis i veliku borbe naših teniserki.

Prvi set Dea je dobila sa 7:5, dok je drugi set otišao u tie-break.

Oglasi

U tie-breaku drugog seta Dea je slavila sa 10:8 za 7:6 i konačnih 2:0.

Herdželaš sada očekuje duel četvrtine finala protiv španske teniserke Soriano Santiago koja je keeirala senzaciju plasman među osam jer je trenutno 849. teniserka svijeta.

Naša teniserka u pomenuti duel ulazi kao favoritkinja i imat će lijepu priliku da dođe do polufinala vrlo jako turnira u Madridu.

Dea je vezala tri trijumfa u Madridu, a u prošlom kolu je eliminisala prvu nositeljicu i 177. teniserku svijeta Jaime Fourlis čime je potvrdila sjajnu formu.

I Nefisa Berberović je imala odličnu sedmicu, u Madridu je bila 13. nositeljica, tako da naše obje teniserke očekuje napredak na WTA listi naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi