Dea Herdželaš propustila veliku šansu na Wimbledonu

Imala set i brejk prednosti

Dea Herdželaš propustila veliku šansu na Wimbledonu

Haris Zilić

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš odigrala je dramatičan meč u prvom kolu kvalifikacija za treći Grand slam sezone kultni Wimbledon.

Za Deu je ovo bio prvi nastup na londonskoj travi i u debitantskom nastupu propustila je veliku šansu.

Naša teniserka je u prvom kolu kvalifikacija nakon velike borbe poražena sa 2:1 u setovima od 153. teniserke svijeta Jamiee Fourlis iz Australije.

Prvi set Herdželaš je dobila sa 5:7, a u drugom je imala brejk prednosti, međutim nije izdržala pritisak i Australka set odvodi u tie break koji je dobila sa 7:5, za 7:6 i poravnanje na 1:1.

U trećem odlučujućem setu dosta borbe, ali na kraju Fourlis koristi svoju priliku, osvaja set sa 6:4 za konačnih 2:1.

Za Deu Herdželaš je nakon Roland Garrosa ovo bio drugi nastup na Grand slam turnirima, ali oba puta je zaustavljena u prvom kolu kvalifikacija.

Top Komentari

Elber7
Dea je imala dvije mec lopte kod rezultata 5:3 u drugom setu, steta za propustenu sansu da prodze u drugi Krug.
4 0
King_Kenny
...hvataj se serpe i kutlace,tenis nije za tebe.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti