U meču karijere srušio Ferrera, pa zakazao duel s Đokovićem

Munar je na vrhuncu

U meču karijere srušio Ferrera, pa zakazao duel s Đokovićem

Edmir Škorić

Španski teniser Jaume Munar od sreće bi i zaplakao, ipak je danas ostvario pobjedu karijere.

Kvalifikant je iznenadio svog daleko iskusnijeg i poznatijeg sunarodnjaka Davida Ferrera, pa je nakon skoro četiri i po sata borbe slavio u pet setova.

Izgubio je sa 6:3 prvi set, pa drugi sa 6:3, a onda je u dva naredna seta došao do izjednačenja i to tako što je oba ta seta uzeo u taj-brejku. U odlučujućem, petom setu, slavio je sa 7:5.

"Ovo je bez dileme najvažnija i najveća pobjeda u karijeri. Velika je stvar dobiti igrača poput Davida", rekao je mladi 21-godišnji teniser, a u drugom kolu Roland Garrosa čega ga Novak Đoković.

Munar je uglavnom imao solidne rezultate u juniorskoj konkurenciji, ali se polako probija i u društvu seniora. Plasman u drugo kolo turnira u Parizu njegov je najveći uspjeh.

Od ostalih rezultat,a valjda reći da je Borna Ćorić prošao dalje pobijedivši Philippa Kohlshcreibera, Dominic Thiem je izbacio Ivashku, a Ramos Kukuškina. Dalje idu i Simon, Giraldo, Bautista, Lajović, Đoković...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi