Del Potro u finalu Aucklanda

Pobijedio Davida Ferrera

Del Potro u finalu Aucklanda

Argentinski teniser Juan-Martin del Potro plasirao se u finale ATP turnira u Aucklandu nakon što je danas u polufinalnom meču porazio Španca Davida Ferrera sa 2:0 u setovima. 

Del Potro je bio favorit prije ovog susreta, a tu je ulogu potvrdio na terenu pa je na kraju slavio možemo reći rutinsku pobjedu.

Popularni Delpo je tokom prvog seta napravio dva i pretrpio jedan brejk što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:4 nakon 50 minuta igre. U drugom setu viđen je samo jedan brejk koji je otišao na stranu Del Potra koji je ponovo slavio sa 6:4 i to ovog puta nakon 56 minuta igre.

Argentinac, inače 12. teniser svijeta, će u finalu igrati protiv još jednog Španca Roberta Bautiste-Aguta koji je u današnjem finalu porazio Holanđanina Robina Hassea sa 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije