U posljednjih 10 mjeseci srušio Đokovića, Federera i Nadala!

Tsitsipas u finalu Madrida

U posljednjih 10 mjeseci srušio Đokovića, Federera i Nadala!

E. Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas pobijedio je Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu, pa će igrati finale s Novakom Đokovićem.

Nakon tri poraza, Tsitsipas je konačno uzeo mjeru Špancu i to na šljaci, pa ga je savladao sa 6:4, 2:6, 6:3 i za titulu će se u Madridu boriti s Đokovićem.

U proteklih 10 mjeseci Rafa je rušio i Novaka, Rogera Federera, a evo sada i Nadala kada je to malo ko očekivao.

Ovo je treći uzastopni turnir na šljaci na kojem Nadal ispada u polufinalu i čini se da odavno nije igrao ovako lošu sezonu. Kralj šljake jednostavno nije onaj stari, a Tsitsipas će od ponedjeljka biti sedmi igrač na ATP listi.

Novak je samo jednom igrao sa mladim Grkom, prošle godine na Rodgers kupu u Kanadi, i izgubio je taj meč, pa u nedjelju (18.30) ima priliku da mu se revanšira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi